15.05.12

Latvijas Tviter apskats Nr.61

Latvijas Tviter apskats Nr.61


Autors: @Jony666 (aka Jānis Ramāns)
Izdevejs: Latvijas Radio 1
Par to kas jauns Latvijas "Twitter" vidē.

2012. gada 13. maija apskats
Pasaules čempionāts hokejs Twitter vidē izskatījās blāvi, neskatoties uz lielo tvītu daudzumu. Pietrūka uguntiņas apspriešanās, tieši tāpat, kā izlasei pietrūka uguntiņas pienācīgai cīņai.

Praktiski netiek apspriesta 9. Maija svinību būtība, bet vairāk tiek apspriesta svētku svinēšanas forma, kura nu jau atgādina festivālu, nevis piemiņas dienu. 2011. gadā svētku apspriešana arī nav bijusi īpaši aktīva. Toties pagājušā gadā ar Georga lentītēm bija izcēlusies Rīgas Satiksme, bet šogad veikalu tīkls „Mego”.

Ložmetēji bērnudārzā – vai tas ir labi, vai slikti? Pateicoties Krievijas medijiem kļuvis populārs NA apvienības pasākums bērnudārzā „Pūcīte”, kurš notika šī gada 16. martā. Ņemot vērā, ka materiāls ir sen pieejams Internetā, tad tas var norādīt uz apzinātu vecas tēmas aktualizēšanu Uzvaras svētku kontekstā.

Autortiesības – idiotiskā likumdošana terorizēs mūs ilgi un kā atzīmēja @Bufetniece, kolektīvā radio klausīšana kļūs par populārāko noziegumu. Šonedēļ Twitter lietotāji uzdeva autortiesību aizstāvjiem jautājumu: „Vai skanot VUGD trauksmes sirēnām, birojā, kuram nav iegādāta attiecīgā licence, var ieslēgt radio, lai uzzinātu par trauksmes iemesliem?”. Autortiesību aizsargi klusē un neatbild. Atbildēšu viņu vietā. Skanot VUGD sirēnām, Jums nav tiesības birojā ieslēgt radio, lai uzzinātu par trauksmes iemesliem, ja Jums nav iegādāta attiecīgā AKKA/LAA licence. Punkts.

Iepriekšējos apskatus var klausīties šeit.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search